'Moraću da pijem lekove do kraja života': Bolno iskustvo mame sa trećeg porođaja

'Moraću da pijem lekove do kraja života': Bolno iskustvo mame sa trećeg porođaja 'Moraću da pijem lekove do kraja života': Bolno iskustvo mame sa trećeg porođaja Foto: Shutterstock

'Beba je bila u inkubatoru, a ja sa trombozom i u nesnosnim bolovima'. Mama koja je želela da ostane anonimna, podelila je sa nama svoju priču iz jednog beogradskog porodilišta.Bila sam u 34. nedelji kad su me jedva primili u "Narodni front", i to sa napuknutim vodenjakom i krvarenjem. Od prijema su bili loši prema meni- te nema mesta u bolnici, pa ko je moj doktor - sto pitanja su mi postavili da bi me primili.
Ostala sam na odeljenju jer nisam bila otvorena, ali su mi zbog nesnosnih bolova dali trodone. Pregled je bio na svaka tri sata, uz još veće krvarenje. I dalje sam bila otvorena samo jedan centimetar. Nisam imala svog doktora, pa su prema meni bili toliko neljubazni da sam pomišljala da izađem u takvom stanju i odem u drugu bolnicu. Sve je ličilo na "čekaonicu smrti".
Četvrti dan od prijema, rešili su da me porode. Spustili su me u boks i uključili indukciju - od jedan popodne do 10 uveče sam se otvorila samo dva prsta. "Koliko dana porađate ovu jadnu ženu? Hitan carski rez!", rekao je dežurni lekar koji je ušao to veče u sobu. Za dva minuta sam bila na operacionom stolu.Zbog sestre koja mi nije dala fraksiparin, treći dan nakon porođaja sam dobila vensku trombozu. Beba je bila u inkubatoru, a ja sa trombozom i nesnosnim bolovima. Tek smo sedamnaestog dana izašle iz bolnice, zbog mog stanja i otežanog kretanja.
Zbog neljubaznosti doktora i sestara, "Narodni front" je najgora bolnica. Inače, ovo je bio moj treći porođaj.
Tri meseca sam kupovala fraksiparin i sebi davala injekcije dva puta dnevno (jedna košta 360 dinara). Lečenje sam nastavila u Kliničkom centru. Tromb imam i sada i piću lekove do kraja života.
Nadam se da će porođaji u ovoj zemlji biti besplatni i da će svi raditi ono što vole, a za natalitet je to jako važno.
I još bih dodala: odeljenje za visoko rizične trudnoće na četvrtom spratu - korupcija na nivou. Zato što dalje od "Fronta".

Izvor: www.yumama.com

© 2023 Biti roditelj - Portal za buduće i sadašnje roditelje. Web by Chilli media