BabyMed, šampon pH 5,5
Izvor: babymedcosmetics.com

BabyMed, šampon pH 5,5

Za osetljivu kožu glave.

BabyMed šampon za bebe je specijalno formulisana šampon za higijenu, ali zahvaljujući svom višestruko emolijentnom efektu, namenjena je i za negu kože glave, kao i kose novorođenčadi i dece sa osetljivom, atopičnom kožom sklonoj ekcemima i atopijskom dermatitisu. BabyMed šampon za bebe je namenjen i deci sa krhkim vlasima kose, kao i kod temenjače.

pH BabyMed šampona za bebe je 5,5 i idealno je prilagođen fiziološkom pH kože što je bitan faktor u nezi kože glave i kose u pomenutim stanjima.

BabyMed šampon za bebe ne sadrži sulfate, kao najčešće korišćene površinski aktivne materije, koji su potencijalni iritansi i alergeni, već prirodne, blage površinski aktivne materije: proteol-oat i dinatrijum-kokoamfodiacetat, koji ne iritiraju kožu, a imaju blaga peneća svojstva što omogućava efekat popularno zvanog “pranja kose bez suza” što omogućava lako pranje kose uz prihvatanje samog čina kao da je igra u pitanju.

Kliničke studije su pokazale da prirodna peneća sredstva u svakodnevnoj primeni nemaju negativan efekat na normalnu kožu, kao ni na suvu, zadebljalu i eritematoznu kožu beba. Prirodna, hipoalergena mirisna nota prijatnog mirisa na šumsko voće omogućava da mališani sa zadovoljstvom prihvataju sam čin pranja kose.

Pun efekat na kožu glave, kao I na same vlasi kose, postignut je zahvaljujući aktivnim komponentama:

- Ulje semenki divlje borovnice - zahvaljujući idealnom balansu nezasićenih masnih kiselina, pre svega omega-3 I omega-6, deluje regenerativno, ublažava crvenilo i iritaciju kože, prevenira transdermalni gubitak vode i omogućava izrazito vlažeći i umirujući efekat. Ulje semenki divlje borovnice utiče na jačanje krhkih vlasi kose.

- Ekstrakt ovsa - pored viševekovne, tradicionalne upotrebe u ublažavanju svraba i iritacija na koži, kliničke studije su dokazale hranljivi, umirujući efekat ekstrakta ovsa na kožu.

- Avenantramid - zbog izrazitog anti-histaminskog i anti-inflamatornog efekta značajno smanjuje crvenilo i svrab.

BabyMed šampon za kosu se pokazao izvrsnim u rešavanju problema temenjače.

Pakovanje: 200ml