Kako iznenaditi novopečene roditelje - pokloni koji će ih oduševiti

Kako iznenaditi novopečene roditelje - pokloni koji će ih oduševiti

Kada porodica dobije novog člana, čitav svet počinje da se vrti upravo oko potreba novorođenčeta. Pored osećaja sreće koji se ne može sakriti, roditelji su često neispavani i iscrpljeni, a manjak slobodnog vremena postao je svakodnevica.

Izuzev mame i tate, čitava porodica, pa i prijatelji usmereni su na bebu, te su želje roditelja uglavnom zapostavljenje. Ako su vaši prijatelji ili rođaci tek postali roditelji, najvažnija stavka je da budete tu za njih, te nemojte zaboraviti da im se nađete u različitim situacijama.

Više je načina kojima ćete prijateljima koji su se po prvi put našli u ulozi roditelja pokazati pažnju. Jedna od njih je i lep poklon. U narednim redovima pišemo vam o originalnim poklonima koji će oduševiti novopečene mame i tate i poslati im poruku da uvek mogu da računaju na vas.

#1 Slatko iznenađenje - predah uz kremasti dezert je uvek dobrodošao
Slatkiši su uvek dobra ideja!

Mnogi pribegavaju kupovini slatkiša za poklon u različitim prilikama - i to sa razlogom. Poslastice istovremeno mogu biti originalni pokloni za rođendan, sjajni darovi za praznike, godišnjice veze i druge važne datume.

Roditelji će uz kremasti užitak predahnuti u slobodnim trenucima, dok beba mirno spava. Naš predlog je da se odlučite za krofne na kojima možete ispisati kratku poruku koja će ih nasmejati i raznežiti.

Takođe, možete odabrati šarene praline, a ukoliko želite ekskluzivno iznenađenje - odaberite tortu sa porukom! Neka vaš izbor budu slatkiši originalnog izgleda, pažljivo skrojeni od najsjajnijih sastojaka koji zadovoljavaju sva čula.

Pomenućemo da poslastice mogu biti idealan dodatak poklonu, te iznenađenju koje priredite, pridodajte i miks slatkiša sa voćnim ili čokoladnim aromama.

#2 Dan u spa centru - opuštanje za telo i dušu
Roditelji malih beba, koje nisu navršile prvu godinu, nemaju mnogo slobodnog vremena, a zajedničko uživanje je svedeno na minimum. Buđenja tokom noći, pripremanje hrane, briga o zdravlju deteta, šetnja, igra i mnoge druge aktivnosti postale su svakodnevica koja raduje, ali i iscrpljuje.

Međutim, bez obzira na to što deca predstavljaju neopisivu radost za svakog roditelja, svaki pojedinac treba da odvoji vreme za sebe, pre svega kako bi zadržao radostan duh i prikupio energiju za predstojeće izazove.

Vreme provedeno u spa centru ili nekoliko sati uživanja u masaži će osim celokupne relaksacije tela, predstavljati sjajan način za oslobađanje od stresa.

Naš savet je da roditeljima izađete u susret, te dok su oni prepušteni rukama stručnjaka, vi pričuvate bebu kod kuće! Malo je mama i tata koji će odabrati vreme za sebe na uštrb vremena sa deteom, međutim ako im ponudite čuvanje deteta dok se oni opuštaju u spa danu - prihvatiće to raširenih ruku.

#3 Knjiga o roditeljstvu - korisni saveti su uvek dobrodošli
Ukoliko dolazite prvi put da vidite novorođenče, ne zaboravite na poklon za roditelje. U našoj tradiciji do danas je očuvan običaj darivanja bebe prilikom prvog susreta. Pojedinci donose poklone, dok su tu i oni koji se odluče da roditeljima uruče novac.

Sa druge strane, malo je onih koji odluče da obraduju mamu u tatu, te pripreme darove i za njih. Izdvojite se od ove grupacije, te vaše prijatelje ili rođake koji su se ostvarili u ulozi roditelja obradujte sjajnom knjigom o roditeljstvu.

U mnogim knjižarama kod nas možete pronaći knjige o odgajanju dece, ishrani, prvim danima nakon porođaja i sa mnogim drugim korisnim savetima. Predlažemo vam da dobro istražite ponudu, posavetujete se sa zaposlenima u knjižari i odaberete onu koja će pružiti neophodna znanja mami i tati.

Pažljivo upakovanom poklonu dodajte slatkiše o kojima smo gore pisali ili upakujte flašu njihovog omiljenog pića i dar će biti potpun!

#4 Karte za bioskop - uživanje u filmskim novitetima
Kokice, sok, besprekoran kvalitet slike i sjajno ozvučenje u bioskopskoj sali idealan su način za opuštanje u dvoje. Predlažemo vam da kupite karte za komičan film Vudija Alena, na primer, a pun pogodak postižete ako znate žanr u kojem vaši prijatelji uživaju.

Takođe, savetujemo vam da izbegnete odabir tužnih filmova. Posebno iz razloga što su mame novorođenčadi i dalje pod snažnim uticajem hormona, te biste ovim iznenađenjem postigli kontra efekat.

Naravno i u ovoj situaciji se nađite kao pomoć, te pričuvajte bebu dok roditelji uživaju u filmskom programu.

#5 Budite tu za njih - prijatelji igraju značajnu ulogu
Za koji god poklon da se odlučite, ipak je najvažnija stavka da se novopečenim roditeljima nađete u svim situacijama. Pozovite drugaricu koja se ostvarila kao majka, ponudite joj da skuvate ručak, pomognete joj u sređivanju kuće, kupite stvari iz prodavnice i slično.

Ponekad je dovoljan jedan zagrljaj, podrška, šolja kafe uz priču o neobaveznim sitnicama, šetnja parkom i slično. Podelite sa njima ovu neizmernu radost i nađite im se u trenucima kada je to neophodno.

Nadamo se da su vam pokloni koje smo vam predložili poslužili kao inspiracija za kreiaranje idealnog dara za prijatelje koji su zaplovili u vode roditeljstva, te da ćete pomoću naših saveta uspeti da kreirate idealan dar koji će ih oduševiti!

izvor: najboljamamanasvetu.com