Zaštite sebe i svoje najmlađe od ujeda komaraca i drugih insekata
Foto: Pixabay

Zaštite sebe i svoje najmlađe od ujeda komaraca i drugih insekata

Leto nam je stiglo i vreme je odmora. Međutim, da Vam uživanje u lepom i toplom vremenu tokom izleta u prirodu, park ili na letovanju ne bi pokvarili komarci i drugi insekti potrebno je da preduzmete mere preventivne zaštite upotrebom repelenata (preparata koji odbijaju komarce i druge insekte).
Stručnjaci širom sveta upozoravaju – zaštitite se na vreme!
Komarci su prenosioci ozbiljnih infektivnih oboljenja: Virusni encefalitis, Groznica Zapadnog Nila, Ros River Groznica…
Kako bi zaštitili sebe i svoje najmlađe u cilju preventivne zaštite od ujeda komaraca i drugih insekata najbolje je koristiti prirodne repelente bez štetnih sastojaka za zdravlje koji u svom sastavu sadrže biljne mešavine ulja (Citronela, geraniol, nana, lavanda, limunska trava), a koje su tradicionalno koristile naše bake jer su efikasna, prirodna i bezbedna za upotrebu kako za decu tako i za odrasle .
Mapez sprej za decu i odrasle je prirodni repelent koji sadrži mešavinu biljnih etarskih ulja. Svojim prijatnim mirisnim aromama od biljnih ulja Mapez sprej oduševiće Vas i Vaše mališane, a na komarce možete potpuno zaboraviti i bezbrižno se prepustiti odlasku u park, na letovanje i gde god da krenete…..Pročitaj više
Ako Vas komarac ili drugi insekt ipak ubode…
Pored svih zaštitnih mera koje preduzimamo da bi se zaštitili od komaraca i drugih insekata ne možemo u potpunosti sprečiti ujede, jedino možemo smanjiti broj ujeda. Komarci i drugi insekti ujedaju izložene delove tela kao što su lice, šake, ruke i stopala. Kada ujedu, oni za sobom ostavljaju sekret koja u sebi ima protein zbog koga naše telo otpušta histamine- supstancu koja izaziva reakciju – cvrenilo i svrab u nekim slučajevima i otok.
Kako da smanjite otok, svrab i crvenilo posle ujeda?
Pored otoka, crvenila na mestu ujeda prisutan je iritantan svrab koji ne prestaje. Pokušajte da se ne češete jer može doći do pojave sekundarne infekcije na mestu ujeda i daljeg pogoršanja. Otok na mestu ujeda i neprestani svrab utiče na naše mališane koji su zbog toga često nervozni i imaju nemiran san . Zato odmah primenite neku od krema najbolje prirodnog sastava za zaustavljanje svraba kako bi smanjili prisutne simptome (svrab, crvenilo, otok) i pomogli sebi i deci.

Izvor: www.mojpedijatar.co.rs