KAKO DA USPOSTAVITE RUTINU SA BEBOM OD SAMO 7 DANA: U ovom položaju treba da spava, a kod hranjenja su važne 3 stvari!

KAKO DA USPOSTAVITE RUTINU SA BEBOM OD SAMO 7 DANA: U ovom položaju treba da spava, a kod hranjenja su važne 3 stvari!

Kada beba tek stigne na svet, vrlo je teško postići bilo kakvu rutinu sa njom. Ipak, postoje stvari na koje polako bebicu od 7 dana možete navići, naročito kada su u pitanju hranjenje i spavanje.

Većina beba se doji u prvim danima nakon rođenja, i to obično bude 8-12 hranjenja tokom 24 sata. Dužina hranjenja takođe može da varira. Nemojte očekivati da sa detetom stvorite rutinu već na samom početku. Nemojte određivati satnicu, već pratite bebine potrebe.

Tri saveta za rutinu hranjenja bebe

1. Proverite da li beba sisa kako treba. Važno je da obratite pažnju da li se dobro hvata za bradavicu dok jede.

2. Ako se beba uspava dok jede, moraćete da je probudite, nemojte je ostavljati pospanu, jer hranjenje neće biti efikasno.

3. Izbegavajte da dajete bebi cuclu na samom početku, jer to može ometati dojenje.

Kada je u pitanju spavanje, morate imati na umu da je bebi potrebno baš mnogo sna na samom početku života. Ona tako skuplja energiju koja joj je potrebna za rast i razvoj.

Tri saveta za spavanje

1. Namestite bebu da spava na strani ili na leđima, a ne na stomaku, kako biste sprečili opasne situacije.

2. Pustite bebu da neko vreme provede sama. Naravno da joj je potrebna vaša bliskost, ali su joj potrebni i trenuci bez vas.

3. Počnite sa uspostavljanjem navika pre spavanja, poput maženja, masiranja, a beba će vremenom naučiti da treba da prati te znake.

izvor:yumama.mondo.rs