Roditelji će još u februaru moći da povrate pdv na kupljenu opremu za bebe. Nakon ovog roka, povraćaj PDV – a se ukida!

Roditelji će još u februaru moći da povrate pdv na kupljenu opremu za bebe. Nakon ovog roka, povraćaj PDV – a se ukida!

Usvajanjem novog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji će stupiti na snagu 1.jula 1018.godine povraćaj PDV -a na bebi opremu definitivno se ukida.

Poslednji rok za predaju zahteva za povraćaj PDV – a je period od 1. do 15. februara 2018. godine.

Roditelji mogu da povrate PDV u ukupnom iznosu od 75.029 dinara, i to u toku detetove prve godine života možete vratiti PDV u iznosu do 42.873 dinara, a u toku druge godine taj iznos se smanjuje i iznosi 32.155 dinara.

Umesto povraćaja PDV-a, 5.000 dinara za svako dete

Za svako rođeno dete, za nabavku bebi-opreme, roditelji će dobijati paušal, u iznosu od 5.000 dinara umesto mogućnosti da povrate PDV na bebi opremu. Roditelji će 5.000 dinara dobiti jednokratno dok su za povraćaj PDV- a mogli da vrate veće iznose i to do detetove druge godine života.

Kako da povratite PDV na bebi opremu u poslednjem, februarskom roku?

Popunjen ZAHTEV za refundaciju PDV – a na bebi opremu predajete u organizacionoj jedinici Poreske uprave na čijem području imate prebivalište.

Uz zahtev se podnose fiskalni isečci, fotokopije fiskalnih isečaka i spisak brojeva tih fiskalnih isečaka. Refundirani novac se uplaćuje na račun koji su roditelji, odnosno staratelji, naveli u zahtevu.

Više o uslovima koje treba da ispunite i načinu da povratite PDV na kupljenu opremu za bebe pročitajte OVDE.

Izvor: bebac.com