OVO JE 8 ŠOKANTNIH STVARI koje svaka beba radi u stomaku

OVO JE 8 ŠOKANTNIH STVARI koje svaka beba radi u stomaku, a da NIJEDNA MAMA NIJE SVESNA: Jedna funkcija je POTPUNO IZNENAĐENJE, a evo u kojoj nedelji prvi put OTVORE OČI

Da li nas bebe stvarno čuju dok su još u stomaku majke, da li smeju i da li mogu nešto da vide, šta rade kad im se oforme ekstremiteti, da li samo mirno plutaju u plodovoj vodi ili sebi pronalaze zanimaciju kako bi 'prekratile vreme' do rođenja? Ovo su pitanja koja interesuju mnoge buduće roditelje.

Svake nedelje, beba raste i menja se. I kako raste, tako razvija motoriku, pa u stomaku počinje i da se 'igra', ali i da obavlja fiziološke potrebe. U nastavku donosimo najčešćih osam bebinih aktivnosti u stomaku, za koje možda niste znali da ih bebe pre rođenja praktikuju.

Kada jedete određenu hranu, ukuse može da detektuje i plodova voda. Tako na primer beli luk, anis, slatko kao i đumbir menjaju plodovu vodu, pa ove ukuse oseti i beba.

Beba će prvi put otvoriti oči kad navrši 28. nedelju. Neće moći puno toga da vidi, ali će početi da reaguje na svetlost u trećem trimestru.

Oko 30. nedelje, beba obavlja malu nuždu odnosno počinje da proizvodi urin.

Sa samo 9 nedelja, beba počinje da diše, prenosi portal "roditelji.edukacija.rs".

Verovali ili ne, beba se još u stomaku može smejati, a uglavnom to počinje oko 26. nedelje!

Štucanje takođe nije strano bebama u stomaku, a može da se dešava i na dnevnom nivou u drugom delu trudnoće.

Da, bebe i dok su u stomaku mogu da plaču. Iako nečujno, preko ultrazvuka moguće je čuti bebin plač.

Za kraj i ono najlepše, beba se u stomaku povezuje sa majkom,a tokom poslednjih 10 nedelja, ona aktivno sluša majčin glas.

Izvor: blic.rs