Trudnoća: Kako sprečiti estetske probleme

Trudnoća: Kako sprečiti estetske probleme

Kako trudnoća odmiče, tako dolazi do promena na licu, vratu, dojkama, struku, stomaku i bokovima. Ako u trudnoći pravilno negujete telo, moći ćete da posle porođaja brzo vratite pređašnji izgled.
strije

Strije

Kremu protiv strija nanosite na područja na kojima se tokom trudnoće koža napinje, jer se tu strije obično pojave. Kako biste osigurali delotvornost kreme, počnite da je koristite što ranije od trećeg ili četvrtog meseca trudnoće, savetuje Ordinacija.hr.

Masne naslage i celulit

Pojavljuju se na područjima na kojima ste se najviše ugojili, posebno ako dobijete više od preporučenih 10 kilograma. Zato kontrolišite telesnu težinu. Nemojte da “jedete za dvoje”, već isplanirajte zdravu i raznovrsnu ishranu.

Dehidracija

Telo prolazi kroz niz organskih promena koje se odražavaju na koži. Vlažnost kože se smanjuje i ona postaje isušena. Ne zaboravite svakodnevno da nanosite hidratantnu kremu na lice i telo.

Zadržavanje tečnosti

Povećanje obima stomaka i višak kilograma izazivaju zadržavanje tečnosti u organizmu, što se očitava podbulošću tkiva. To se primećuje na čelu, usnama i ostatku tela. Ručna masaža najbolji je saveznik u borbi protiv oticanja, a treba piti i dosta vode.

Loša cirkulacija

Veća telesna težina i povećanje volumena celog područja stomaka utiče na cirkulaciju. Pametno je izbegavati jako pripijenu, elastičnu odeću. Svake večeri pre odlaska na spavanje istuširajte stopala i noge da podstaknete cirkulaciju, spavajte s podignutim nogama i nosite udobne cipele s malom potpeticom.