Da li ćemo i u julu moći da vratimo PDV na bebi opremu?

Da li ćemo i u julu moći da vratimo PDV na bebi opremu?

Odluka o ukidanju PDV-a na bebi opremu i dalje je neizvesna

Ukoliko se Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom ne usvoji do 1.jula, kreće se sa redovnom procedurom povraćaja PDV-a.

Krajem 2016.godine usvojena je odluka o ukidanju PDV-a na bebi opremu u Skupštini Srbije, ali je predviđeno da se ukine tek kada na snagu stupi Zakon o brizi o porodici koji će predvideti veće iznose roditeljskog dodatka.

S obzirom na to da Zakon koji će precizirati povećanje iznosa roditeljskog dodatka još nije izglasan, povrat PDV-a je i dalje na snazi.

Ista situacija bila je u februarskom roku kada se do poslednjeg dana nije znalo da li će i u kom iznosu roditelji moći da vrate pdv na kupljenu opremu za bebe.

Nadamo se da ste sačuvali račune jer, kako saopštavaju u Poreskoj upravi, ukoliko se Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom ne usvoji do 1.jula, kreće se sa redovnom procedurom povraćaja PDV-a.

Od kad do kad se predaju račini za povraćaj PDV-a?

Predviđen rok za predaju računa je od 1. do 15. jula 2017. godine. Ono što treba da uradite jeste da odete u filijalu Poreske uprave i predate sve fiskalne isečke, uz popunjen zahtev.

Očekujemo od Poreske uprave da u dogledno vreme objave tačne iznose, kao i uslove koje roditelji treba da ispune kako bi vratili PDV na bebi opremu.

Više o samoj proceduri za povrat PDV-a na bebi opremu pročitajte ovde>>>

Za koje kategorije bebi opreme može da se vrati PDV?

Država će vam vratiti PDV za sledeće artikle:

- mleko za odojčad
- kašice
- krevetac
- kolica
- stolica za hranjenje
- autosedište
- pelene

Da li ste sačuvali račine od kupljene opreme za vašu bebu?

Izvor: bebac.com