Porađate se u jesen? Evo zašto su vaše bebe posebne
Foto: Pixabay

Porađate se u jesen? Evo zašto su vaše bebe posebne

Jesenja deca su predodređena za bavljenje sportom i okretnija su od drugih

Ako je verovati nekim istraživanjima, godišnje doba u kojem je rođen vaš mališan u velikoj meri utiče na njegovo zdravlje i razvoj. Evo o čemu je reč...

Ako sanjate o tome da vaše dete jednog dana osvoji zlatnu medalju u nekom timskom sportu, znajte da je vaš san mnogo bliži ispunjenju ako se rodi u jesenjim mesecima. Istraživanja su pokazala da su jesenje bebe krupnije i snažnije od letnjih i da se, kada narastu, mnogo bolje snalaze u prostoru pa su samim time okretnije i bolje barataju loptom i ostalim sportskim rekvizitima od mališana rođenih u prethodnim mesecima.

Osim toga, zbog činjenice da su rođeni u vreme početka školske godine, često su stariji i zreliji od ostalih mališana te stoga postižu bolje rezultate u čitanju i računanju.

Deca rođena u jesenjim mesecima biće izdržljiva, ali zbog čestih pojava magle i kiše, češće obolevaju od respiratornih oboljenja nego "letnji" mališani.

Kako podstaći rast i razvoj jesenje bebe?

Želite li da vaš "jesenko" postigne veliki uspeh u sportu, podstičite ga na kretanje od malih nogu: igrajte se igara u kojima dete neće pasivno sediti i gledati u računar, već onih u kojima se mora kretati i koristiti ruke i noge.

Međutim, kako je za uspeh u sportu osim snage i okretnosti potrebno i samopouzdanje, potrudite se da ga pohvalite za svaki uspešno obavljen zadatak i nemojte ga previše kuditi.

Izvor: bebac.com