Likovni konkurs za decu predškolskog uzrasta: Higijena ruku – najvažnija mera prevencije

Likovni konkurs za decu predškolskog uzrasta: Higijena ruku – najvažnija mera prevencije

Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Savezom udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisalo je nagradni likovni konkurs „Higijena ruku za naše zdravlje“ za decu u predškolskim ustanovama Srbije.
Tema likovnog konkursa odnosi se na značaj i način pravilnog pranja ruku u cilju prevencije zaraznih bolesti uključujući i COVID-19 i podrške razvoju zdravih stilova života.
Stručni žiri će od svih prispelih radova odabrati 40 likovnih radova dece koji će biti nagrađeni, od kojih će jedan biti štampan kao poštanska marka. Nagrade će biti uručene predstavnicima predškolskih ustanova 25.juna 2020. godine, a biće podeljene i zahvalnice za svu decu vaspitnih grupa koje su uzele učešće na konkursu.
Ova akcija deo je Кampanje za higijenu ruku Ministarstva zdravlja, koja se realizuje u okviru Nacionalnog programa za kontrolu rezistencije bakterija na antibiotike kao mera prevencije i kontrole infekcije i borbe protiv COVID-19, kao i Globalne kampanje higijene ruku Svetske zdravstvene organizacije. Кampanja se sprovodi u okviru „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“ Ministarstva zdravlja, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Republičkom stručnom komisijom za nadzor nad bolničkim infekcijama Ministarstva zdravlja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Savezom udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije i Farmaceutskom komorom Srbije.

Izvor: www.mojpedijatar.co.rs